Az Asus leginkább a számítástechnika területén tevékenykedik, de megtalálhatók okostelefonok is a cég palettáján. Eddig elég horror áron kerültek a boltok polcaira a mobiljaik, de az MWC-n bemutatott ZenFone 5 sorozat már tűrhető árcédulát kapott.


Hazánkban valami oknál fogva nem túl népszerűek a készülékeik, pedig némelyik konkurens gyártóhoz képest jóval különb szervizháttérrel és terméktámogatási rendszerrel rendelkeznek. Biztosan találkoztatok már egy páran a Republic of Gamers márkanévvel, ami az Asus gémereknek szánt termékeit fogalja magába.Friss pletykák szerint következő hónapban egy telefonnal fog bűvölni a ROG széria. Így a Razer Phone, a Xiaomi Black Shark és a Nubia Red Magic után egy újabb gémer telefon kerülhet a piacra. Ez egyértelműen jelzi, hogy a gyártók komoly lehetőséget látnak ebben az ágazatban.

A képen a Xiaomi Black Shark, Razer Phone és a Nubia Red Magic

Állítólag a június 5-9. között megrendezésre kerülő tajvani Computex kiállítson debütálhat az újdonság, ami a legújabb Qualcomm Snapdragon 845 rendszerchippel és 8 GB első memóriával fog rendelkezni. A specifikációk többségét még homály fedni, de ha valóban igaz a szóbeszéd akkor az elkövetkezendő hetekben biztosan fogunk még hallani a készülékről. Valószínűleg a maximális teljesítmény kiaknázása érdekében egy spéci hűtőrendszer kerül majd a lapkakészletre, a tökéletes játékélmény céljából 120 vagy akár 144 Hz-es megjelenítőt kaphat a masina.Szerintem sokan örülnénk ha hazánkban is megvásárolható lenne majd hivatalosan a mobil, bár az eddigi tapasztalatok alapján a gyártók leginkább az ázsiai piacra szánják az ilyen eszközöket. Az ár mindenképp fontos tényező lehet a siker érdekében és az is biztos, hogy jól fognak jönni az Asusnak a hardverek tervezése és gyártása során szerzett eddigi tapasztalatai.

forrás: geeksnipper