Újabb gamer készülékkel bővült a mobilos piac a Nubia bemutatta lenyűgöző dizájnnal ellátott Red Magic-et.


A Razer és Xiaomi Black Shark után a ZTE is lerántotta a leplet a játékosoknak szánt modelljéről, melyet Red Magic névre kereszteltek. Az újdonság külseje igazán megnyerő a hátlap közepén egy LED csík helyezkedik el, maga az eszköz pedig alumínium borítást kapott. A ZTE szerint ez az első olyan mobiltelefon, ami egy teljesen új konvekciós hűtési rendszert kapott, ezt úgy tervezték meg, hogy teljes mértékben elvezesse a hőt használat során.

Sajnos valami oknál fogva nem a legújabb Qualcomm redszerchip kapott helyet a Red Magic-ben, mivel a Snapdragon 835-nél már van fejlettebb lapka is. A megjelenítő egyébként 6 hüvelykes LTPS panel, melynek felbontása 2160 x 1080 pixel, a 18 :9-es képarányú kijelző védelméről pedig egy NEG Dinorex T2X-1 üveg gondoskodik. A memóriakiosztás terén 6 vagy 8 GB áll rendelkezésünkre. Ez utóbbi attól függ mekkora tárhellyel szerezzük be a készüléket, 64 és 128 gigabájtos opciók közül lehet választani, vagyis 6/64 GB és 8/128 GB variációkban vásárolható meg.

A hátlapon egy 24 megapixeles Samsung 5K2X7SX kamera kapott helyet f/1.7 rekeszértékű lencsével. Videófelvétel során maximálisan 4K felbontásban 30 fps-el rögzíthetünk, de 720p felbontásnál 120 képkocka is elővarázsolható. Az előlapon 8 megapixeles SK Hynix HI-845 modul helyezkedik el, ez utóbbi pedig f/2.0 rekeszértékkel rendelkezik.

Természetesen az ujjlenyomat olvasó sem maradt ki a mobilból, melyet a hátlapon találunk, a kamera és a LED csík között. Még egy negatívum a processzor mellett, hogy csak egyetlen hangszóróval rendelkezik a Red Magic, véleményem szerint a játékélmény még jobb lett volna, plusz egy hangszóróval.

Gamer telefonhoz illően egy elég nagy 3800 mAh-s akkumulátor található a motorháztető alatt, mely támogatja a gyorstöltést is, egy töltéssel pedig 7 órányi folyamatos játékot biztosít. A Red Magic Android 8.1 rendszerrel érkezik, április 23-tól tudjuk majd megvásárolni fekete és piros színben, kezdő ára pedig 399 dollár.