Jövőre indul a Microsoft játék streaming szolgáltatása

MEGOSZTÁS

A közelmúltban a Samsung Fejlesztői Konferencián a Microsoft, adott egy kis ízelítőt az xCloud-ból, ami az első okostelefonokra (is) szánt játék streming szolgáltatás lehet.

Célja, hogy bárhonnan hozzáférjünk kedvenc játékunkhoz a lehető legtöbb platformon. Mivel egy most beinduló több milliárd dolláros üzletről van szó nem csoda, hogy a Microsoft szeretne egy nagy szeletet a tortából. A cég minden eszközt megcéloz majd a szolgáltatással, de első körben a Samsung telefonokon válik elérhetővé. Természetesen folyamatos internetkapcsolatra lesz szükség és egy méretesebb kijelző sem árt.

Az egész folyamat a Microsoft Azure felhő technológiájára fog épülni és elhozza a konzolok által megszokott minőséget mobilunkra. A tervek szerint csatlakoztathatjuk az Xbox kontrollerünket, de egy frissítést követően akár az érintőképernyőt használva is tudunk majd játszani. Nem tudni mikor készül el teljesen a technológiával a Microsoft, viszont az első tesztek majd csak valamikor jövőre kezdődnek. Érdemes megemlíteni, hogy a Google is dolgozik hasonló projekten.

forrás: microsoft

MEGOSZTÁS